Staatssecretaris Heijen zeer positief over Nedersaksenlijn

Staatssecretaris Vivianne Heijen – Infrastructuur en Waterstaat – bezocht eind februari in het kader van de campagne rond de gemeenteraadsverkiezingen de gemeente Hardenberg.

Tijdens een bijeenkomst in Bergentheim was ook de Stichting Nedersaksenlijn uitgenodigd om kort en bondig het project Nedersaksenlijn te pitchen en het belang ervan te benadrukken voor de grensregio, maar ook voor heel Noordoost-Nederland.

Vanuit ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen werd in een korte pitch eveneens het belang van de Nedersaksenlijn en het sluiten van de verbinding Emmen-Stadskanaal via Ter Apel benadrukt.

Het CDA Hardenberg, als fervent pleitbezorger voor de spoorlijn, presenteerde een speciale verkiezingsflyer over de Nedersaksenlijn.

Veel tijd genomen voor een goed gesprek

De staatssecretaris toonde zich meer dan gemiddeld geïnteresseerd in wat er speelt rond de Nedersaksenlijn en hoe de weg naar realisatie wordt aangepakt.

Ze heeft zich los van het programma één op één zeer uitvoerig laten bijpraten door de voorzitter van de Stichting.

Ze toonde zich bijzonder verheugd over, maar ook nieuwsgierig naar dat brede draagvlak, ook vanuit de aangrenzende Duitse Landkreise, dat de gezamenlijke regio’s grensoverschrijdend weten te realiseren en te presenteren.

En ze had een serie tips en adviezen, want ze wil het project wel op de agenda hebben.

Eénheid vasthouden en versterken

Staatssecretaris Heijnen was onder de indruk van het krachtige signaal uit de regio: “Heel mooi om te zien hoe iedereen hier de handen ineen slaat.

Voordat ik staatssecretaris werd was ik wethouder in Maastricht. In Limburg weten we ook wat het is om soms harder te moeten knokken in Den Haag om iets voor elkaar te krijgen. Daar ben ik dus zeker niet blind voor.

Ik ben blij met de uitnodiging van de stichting Nedersaksenlijn voor de dag van de Nedersaksenlijn.

We gaan kijken of we samen tot een bidbook kunnen komen om dit project te realiseren. Dat is natuurlijk iets van de lange adem, maar dit is wel een belangrijke eerste stap”.