Reactie tijdens ‘De Kracht van Stadskanaal: “Het kan niet snel genoeg gaan”

De stand van de Nedersaksenlijn tijdens de Kracht van Stadskanaal

De VVBK, de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek, organiseerde op het Raadhuisplein in Stadskanaal een bedrijvenbeurs voor iedereen. Ook de Nedersaksenlijn was er aanwezig, naast de stand van de gemeente Stadskanaal. In de stand van de gemeente ook aandacht voor de Nedersaksenlijn en speciaal voor de ontwikkelingsmogelijkheden, zoals plannen voor woningbouw en een nieuw station.

Veel vragenstellers wilden weten hoe snel er begonnen kan worden. Eigenlijk was het geen vraag, maar een opdracht: hoe sneller hoe beter. De regio wacht duidelijk op de realisatie van het project. Veel bezoekers die een kijkje namen in de stand zagen de voordelen van de nieuwe spoorverbinding. De regio komt dichter bij de rest van de wereld te liggen en wordt aantrekkelijker. Ook voor jongeren om er te blijven wonen.

Vaak was het ook de vraag waar de Nedersaksenlijn precies langs gaat in de regio. Daar wordt op dit moment achter de schermen onderzoek naar gedaan. Net als naar de combinatie van de museumspoorlijn STAR en de Nedersaksenlijn.