Presentatie Nedersaksenlijn in Den Haag groot succes

“We kregen van de Dutch TechZone een kans voor open doel aangeboden,” zegt voorzitter Melle Mulder van de Stichting Nedersaksenlijn over de presentatie naast de Tweede Kamer.

Vanuit Zuidoost-Drenthe en Hardenberg werd die week met het Tiny House aandacht gevraagd voor duurzaam bouwen en energieopwekking met waterstof. “Of wij interesse hadden om ook mee te doen en er een dag gebruik van te maken. Dat besluit was snel genomen.”

Tal van leden van de Tweede kamer kwamen voor een gesprek, vertegenwoordigers van belangenorganisaties op het gebied van mobiliteit, adviseurs etc.

Maar ook de staatssecretaris zelf. “Dat was erg leuk. Ze kwam binnen, hing haar jas op en zei: ‘Vertel, wat is de stand van zaken?’  We hebben het project goed kunnen neerzetten en goed kunnen uitleggen hoe breed het draagvlak is en hoe belangrijk de lijn is voor de ontwikkeling van het gebied, ‘zegt Melle Mulder. “Nu de vervolgstappen en de aandacht vasthouden. We hebben heel wat contacten aan onze lijst kunnen toevoegen.”