Nedersaksenlijn stimuleert techneuten

Vragen over het soort treinen en de techniek komen regelmatig richting  de Stichting Nedersaksenlijn. Net als de vraag hoe het traject precies moet gaan lopen en waar precies stations moeten komen. “Ik begrijp die vragen,” zegt voorzitter Melle Mulder van de stichting. “Maar ik kan en wil daar geen antwoord op geven vanuit de Stichting Nedersaksenlijn. Want dat is nu precies waar we ons niet mee bezig houden. Wij staan als stichting voor de realisatie van een regionale spoorverbinding tussen Enschede en Groningen via Emmen en Ter Apel. We staan voor het grote geheel, een betere ontsluiting van de grensregio per spoor.”

“Ons doel is er voor te zorgen dat die spoorlijn er komt, zoals we ook de lijn van Coevorden naar Bad Bentheim ondersteunen. Hoe precies, dus wat het exacte tracé wordt van de Nedersaksenlijn tussen de plaatsen en wat voor soort treinen er gaan rijden – diesel, waterstof of elektrisch- daar zijn anderen voor die daar echt verstand van hebben.”

Melle Mulder zegt dat de stichting uiteraard met belangstelling de discussie volgt, maar daar geen stelling in betrekt. “Wat we wel uitspreken, is dat we gaan voor een toekomstbestendige spoorlijn waar de nieuwste technologie wordt toegepast. Want dat is in het belang van de regio, net als de aanleg van de spoorlijn zelf.