Nedersaksenlijn in de spotlight tijdens Duitslanddag Coevorden

Uniek en eenmalig rijdt op 3 oktober een personentrein over de Duitse tak van de Nedersaksenlijn van Nordhorn naar Coevorden. Het is dan Dag van de Duitse Eenheid.

Aanleiding is de 60-jarige stedenband Gemeente Coevorden – Stadt Nordhorn. Daarom rijdt tijdens het unieke event “Duitse Dag” de “Nedersaksenlijn” voor het grote publiek vanuit Nordhorn naar Coevorden twee keer heen en terug.
De trein stopt tijdens de rit in de aanliggende plaatsen, waaronder Emlichheim en Laarwald waar de laatste personentrein 50 jaar geleden passeerde richting Coevorden.

De Coevordenaren houden op deze dinsdag 3 oktober een Duitse dag voor de Duitse gasten die dan de Dag van de Duitse eenheid vieren. Op deze dag zijn de Duitsers allemaal vrij en zijn alle winkels en bedrijven gesloten.

Burgemeester Thomas Berling van Nordhorn en zijn collega Renze Bergsma van Coevorden zijn beide grote promotors van de Nedersaksenlijn en de lijn Emmen-Stadt Rheine en proberen beide zoveel mogelijk steun te krijgen om deze lijn in 2025 officieel aan te sluiten aan het Nederlandse spoornet, waardoor zowel Nederland als Duitsland beter verbonden worden met elkaar. Het vervolg is dat de trein in de toekomst naar Groningen wordt doorgetrokken.

De trein loopt over het spoor van de Bentheimer Eisenbahn. Eén van de weinige private spoorrails die in buitenlandse handen is.

De Duitse gasten komen met de trein aan op het eindpunt de van de Bentheimer Eisenbahn AG , de containerterminal Bedrijventerrein GVZ Europark Coevorden-Emlichheim GmbH en worden vervolgens vervoerd naar de binnenstad, met een kleiner treintje.

Coevorden heeft die dag een uniek en gezellig programma waarvoor jong en oud veel te doen is. Leuke kramen staan klaar, er is muziek de hele dag, een oliebollenkraam, een suikerspin en nog veel meer.

Tijden:

Nordhorn (vertrek 08.42 uur) – Coevorden (aankomst 09.24 uur)
Coevorden (vertrek 10.30 uur) – Nordhorn (aankomst 11.12 uur)

Nordhorn (vertrek 14.06 uur) – Coevorden (aankomst 14.48 uur)
Coevorden (vertrek 15.11 uur) – Nordhorn (aankomst 15.53 uur)