Intentieverklaring spoorlijn Coevorden-Neuenhaus-Bad Bentheim
opmaat Nedersaksenlijn?

Maandag tekende een groot gezelschap van Nederlandse en Duitse autoriteiten een intentieverklaring om binnen nu en drie jaar de spoorlijn Coevorden-Neuenhaus-Bad Bentheim weer geschikt te maken voor vervoer van passagiers. Deze spoorverbinding, onderdeel van de verbinding Emmen-Rheine, zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen.

De Drentse gedeputeerde van vervoer Nelleke Vedelaar gaf aan dat er op technisch, juridisch en financieel vlak nog van alles geregeld moet worden, maar “daar gaan we uitkomen, gewoon samen hard werken aan de uitvoering van”.

Onze Duitse oosterburen spraken de wens uit om niet alleen in Coevorden en Emmen te willen stoppen, maar om als onderdeel van de Nedersaksenlijn graag door te rijden naar de stad Groningen.

De aanwezige staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat was deze wens niet ontgaan. “We onderzoeken de mogelijkheden en zullen ervoor zorgdragen dat het onderwerp Nedersaksenlijn goed landt op het departement’‘.

“Een mooie ontwikkeling, goed voor de regio en zijn bewoners, een stimulans voor economie, werkgelegenheid, onderwijs en toerisme” aldus Joachim Berends, CEO van de Bentheimer Eisenbahn. “Wij kunnen niet wachten om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan”.

Met de handtekeningen onder de intentieverklaring komt de daadwerkelijke realisatie van de Nedersaksenlijn weer een stap dichterbij, de Nedersaksenlijn verbindt!