Gemeenten en provincie willen station Dideldom Stadskanaal

Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal en gedeputeerde Johan Hamster van de provincie Groningen zeiden tijdens een ondernemersbijeenkomst dat het oude Philips terrein, station Dideldom, gewoon de beste plek is voor het station van de Nedersaksenlijn. Vlakbij het centrum en in de omgeving nog tal van mogelijkheden om nieuwe woningen te realiseren. Zowel in Stadskanaal als in Nieuw-Buinen.

Bovendien, vinden de bestuurders van de gemeente en de provincie dat je het beter in één keer goed kunt doen, dan dat je over een aantal jaren het station weer moet verplaatsen van de eerst beoogde locatie bij de STAR naar Dideldom.

In de aanpak van het baanvak Veendam-Stadskanaal zoals die nu is voorzien, is het voorlopige station nog voorzien bij de STAR. De plannen moeten op de nieuwe visie worden aangepast en er zal in eerste instantie een extra bedrag nodig zijn om de extra kilometers spoor aan te leggen. Geld dat dan overigens niet meer hoeft te worden uitgegeven wanneer het stuk Stadskanaal-Emmen wordt aangelegd.

Inmiddels wordt op verschillende niveaus al provinciegrens overschrijdend gekeken naar hoe die gezamenlijke ontwikkeling door Stadskanaal en Borger-Odoorn handen en voeten moet krijgen.

Een impressie van het toekomstige stationsgebied Dideldom en Makeport Mercurius