Dag van de Nedersaksenlijn in voorbereiding

De voor het najaar van 2021 geplande bijeenkomst rond de Nedersaksenlijn kon door alle corona-maatregelen helaas niet doorgaan. Maar, zoals de beroemde voetballer Johan Cruyff zei: ‘ieder nadeel heb z’n voordeel’: het heeft de Stichting Nedersaksenlijn de gelegenheid gegeven om de bijeenkomst door te ontwikkelen tot de ‘Dag van de Nedersaksenlijn’.

De ‘Dag van de Nedersaksenlijn’ in Stadskanaal wordt meer dan alleen een bijeenkomst waarop alle betrokken partijen met elkaar de laatste informatie uitwisselen over de plannen en waar we als regio laten zien dat er een heel breed draagvlak is voor de aanleg van de nieuwe spoorverbinding: de nieuwe ijzeren ruggengraat van de regionale economische ontwikkeling en van een innovatief netwerk van regionaal openbaar vervoer.

De ‘Dag van de Nedersaksenlijn’ krijgt een gevarieerd programma met verschillende onderdelen verspreid over de dag en voor verschillende doelgroepen. Van technische ambtenaren tot gemeenteraadsleden en inwoners.

Kennisuitwisseling, kennis opdoen en informatie uitwisselen en verzamelen. Daar gaat het over. Mensen, organisaties en ideeën verbinden staat centraal. De Dag van de Nedersaksenlijn moet bijdragen aan het benadrukken en uitdragen van het belang van de nieuwe spoorverbinding voor de hele noordoostelijke grensstreek, inclusief het aangrenzende Duitse gebied. En ideeën opleveren