Stichting werkt aan grote bijeenkomst in Stadskanaal

Werken aan de realisatie van de Nedersaksenlijn is vooruitzien. En zorgen dat de lijn steeds opnieuw onder de aandacht komt. Maar ook mensen bij elkaar brengen, ideeën uitwisselen, mensen uitdagen en netwerken voeden.

Daarom is de Stichting Nedersaksenlijn inmiddels bezig met de eerste voorbereidingen voor een grote bijeenkomst in theater Geert Teis in Stadskanaal, dit najaar. Waarschijnlijk in oktober. De eerder geplande bijeenkomst in Stadskanaal, vorig najaar, kon vanwege alle beperkingen door de corona-pandemie niet doorgaan en de bijeenkomst in Hardenberg in maart kende door datzelfde virus nogal wat beperkingen.

U hoort nog van ons

“Maar we zetten gewoon opnieuw een grote bijeenkomst in de steigers,” zegt voorzitter Melle Mulder van de stichting . “Het is gewoon heel erg belang rijk dat mensen elkaar letterlijk en figuurlijk treffen rond het thema Nedersaksenlijn, of beter gezegd, met als aanleiding de Nedersaksenlijn.” Hij schetst hoe het project Nedersaksenlijn het afgelopen jaar is uitgegroeid tot een drager van iets veel breders. “Je ziet hoe de spoorlijn letterlijk een verbinding wordt tussen allerlei projecten en ideeën in de regio. En hoe het plan voor het spoor mensen  aan het denken zet wat er allemaal mogelijk wordt wanneer de spoorlijn er ligt. De kaart van Nederland en van het grensgebied gaat er ineens heel anders uitzien. En dat door pakweg 20 kilometer spoorlijn erbij.”

Daar wil Melle Mulder dan ook veel aandacht voor hebben de komende tijd. “En tijdens de bijeenkomst in Stadskanaal uiteraard. Dan willen en kunnen we als regio laten zien wat de Nedersaksenlijn verbindt of kan gaan verbinden. Ik daag daarom iedereen in het gebied dan ook uit, ook de gemeenten, de gemeentelijke politiek, om ideeën aan te dragen en te presenteren dit najaar in Stadskanaal.”

Om op de hem kenmerkende wijze af te sluiten met “U hoort nog van ons.”