Online bijeenkomst uit Hardenberg was schot in de roos voor netwerk

“Wat we wilden bereiken is gelukt,” zegt het bestuur van de Stichting Nedersaksenlijn. “Het was op 7 maart een zeer succesvolle bijeenkomst in Hardenberg, zeker wanneer je alle beperkingen rond Corona erbij betrekt. Geen volle zaal met mensen helaas, geen podiumdiscussies, geen netwerkbijeenkomst, maar veel enthousiasme in video’s en ook – gelukkig nog- live met een beperkt gezelschap vanuit De Voorveghter. En tal van nieuwe contacten en door de intensieve voorbereidingen een steeds sterker wordend netwerk. We hebben veel mensen bereikt. Met dank aan onder andere de gemeente Hardenberg hebben we zo vlak voor de Tweede Kamer verkiezingen een ‘uitzending’ kunnen neerzetten die klonk als een klok, zo kregen we als reacties terug”.

Bijzonder was ook dat zowel de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Bentheimer Eisenbahn, Joachim Berends aan tafel zat, alsook directeur Jieskje Hollander van Arriva Oost, samen met de Drentse gedeputeerde Cees Bijl, een echte aanjager van de Nedersaksenlijn en met warm pleitbezorger wethouder Alwin Te Rietstap van de gemeente Hardenberg. Marcel Nieuwenweg ondervroeg ze

Voor team van de Stichting Nedersaksenlijn was het een paar weken hard werken. “Maar het was lonend. De boodschap is goed overgekomen en de steun vanuit een groot aantal landelijke politieke partijen is inmiddels groot. En daar gaan we de komende maanden verder aan werken. Ook om ervoor te zorgen dat we letterlijk ‘in beeld’ blijven bij de politiek,” zegt Henk Kwak als woordvoerder van de stichting.

“Waar we de komende tijd ook nadrukkelijk aan gaan werken is het verstevigen van de contacten met onze Duitse buren. Daar gebeurt in de grensstreek ook van alles op spoorgebied waar we saqmen wat aan kunnen hebben, dus moeten we ook daar zorgen voor goede verbindingen tussen onze stichting en de partijen in bijvoorbeeld het Emsland en de Grafschaft Bentheim.

De eerste afspraken over gesprekken zijn al gemaakt.

De hele uitzending met alle betrokkenen