‘Bouwstenen voor het deltaplan’ zet Nedersaksenlijn krachtig neer

De Nedersaksenlijn staat op de kaart! Letterlijk en figuurlijk. En nu zorgen dat hij er op blijft staan en werkelijkheid wordt!

Er is inmiddels geen vrijwel politicus meer in de regio tussen Enschede, Emmen, Veendam en Groningen die niet weet wat de Nedersaksenlijn is en, belangrijk, waarom de lijn op zo kort mogelijke termijn ook echt gerealiseerd moet worden. Ook bij de leden van de Tweede Kamer geniet de lijn inmiddels de noodzakelijke bekendheid. Hij verbindt!

De manier waarop het idee van de spoorlijn, het nut en de noodzaak de afgelopen maanden mede door de Stichting Nedersaksenlijn bij vooral de landelijke politiek en de nieuw te vormen regering onder de aandacht is gebracht door de Noordelijke provincies en Flevoland, werpt vruchten af.

De nieuwe infrastructurele sociaaleconomische ruggengraat voor Oost-Nederland, de NSL, maakt prominent deel uit van ‘Bouwstenen voor de Deltaplan’; nieuwe en verbeterde spoorverbindingen van en naar Noord- en Noordoost-Nederland om nieuwe woningbouwgebieden te ontsluiten en economische groei aan te jagen.

Een ambitieus voorstel van de vier provincies richting politiek Den Haag, waarin spoor een centrale rol speelt als vervoersmodaliteit. https://www.sterknoordnederland.nl/

Kaart uit Bouwstenen voor het deltaplan

Kaart OV-magazine